تاریخ انتشار: ۱۶:۱۶ - ۲۳ فروردين ۱۴۰۴
رویداد ۲۴ گزارش می‌دهد:

ویلیام روگر کیست؟| چهره مخالف حمله نظامی به ایران، انتصابی متفاوت در سازمان اطلاعات ملی آمریکا

ویلیام روگر، معاون سابق مؤسسه چارلز کوک و منتقد اقدام نظامی علیه ایران در سکوت کامل خبری تولسی گابرد، مدیر سازمان اطلاعات ملی ایالات متحده، در یکی از پست‌های کلیدی این سازمان منصوب شد. روگر در زمان ترور سردار سلیمانی از این تصمیم ترامپ انتقاد کرد و از اعضا حلقه فکری است که با اقدام نظامی علیه ایران مخالف است.

ویلیام روگر کیست؟| چهره مخالف حمله نظامی به ایران، انتصابی متفاوت در سازمان اطلاعات ملی آمریکا

رویداد۲۴ | روح انگیز درّی: ویلیام روگر، معاون سابق مؤسسه چارلز کوک و منتقد اقدام نظامی علیه ایران در روز‌های اخیر در یک سکوت خبری در سازمان اطلاعات ملی آمریکا سمت گرفته است.

بر اساس گفته‌های مقامات کنگره، تولسی گابرد، مدیر سازمان اطلاعات ملی ایالات متحده، در سکوت خبری، روگر را در یکی از پست‌های کلیدی در سازمان خود منصوب کرده است.

نام او در یکی از صفحات رسمی اداره اطلاعات ملی (ODNI) به عنوان «سرپرست» این سمت درج شده، اما در صفحه توضیحات رسمی شغل، عبارت «سرپرست» حذف شده است.

روگر نیز با مؤسسه چارلز کوک و اندیشکده «اولویت‌های دفاعی» ارتباط دارد؛ دو مرکزی که نسبت به اقدامات نظامی علیه ایران دیدگاهی انتقادی دارند و به مداخله محدود ایالات متحده در امور جهانی باور دارند.

در ماه ژانویه، ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال هشدار داد که نباید «کسی را که با گروه Americans for No Prosperity (وابسته به چارلز کوک) همکاری داشته یا مورد تأیید آنهاست» به ما معرفی کنید یا منصوب نمایید — هرچند نام گروه را اشتباه بیان کرد.


بیشتر بخوانید: تولسی گابارد کیست؟ | زنی هندو با گذشته پر رمز و راز در حلقه اطلاعاتی ترامپ


یکی از مقامات جمهوری‌خواه کنگره در اینباره گفته است که «دونالد ترامپ قبلاً گفته بود که نباید افراد وابسته به موسسه کوک در دولتش حضور داشته باشند، اما به‌زودی متوجه خواهد شد که دولتش پر از همین افراد شده است.»

در ظاهر، جمهوری‌خواهان سنا با نامزد‌های ترامپ برای مناصب امنیتی و اطلاعاتی موافقت کرده و آنها را تأیید کرده‌اند.

ویلیام روگر؛ کهنه سرباز در افغانستان و چهره اطلاعاتی در دولت ترامپ

ویلیام پی روگر متولد ۱۹۷۱ است. او مدرک لیسانس هنر را از کالج ویلیام و مری و دکترای سیاست را از دانشگاه براندیس گرفت. او در جنگ افغانستان به عنوان یکی از اعضای ذخیره نیروی دریایی ایالات متحده جنگید.

روگر به عنوان استاد علوم سیاسی در دانشگاه ایالتی تگزاس و مدرسه روابط عمومی لیندون بی. جانسون کار می‌کرده است. او با جنبش رئالیسم سیاست خارجی مرتبط بوده است و از خروج کامل نیرو‌های ایالات متحده از افغانستان دفاع کرده است.

نزدیک به پایان اولین دولت ترامپ، روگر به عنوان سفیر ایالات متحده در افغانستان نامزد شد، اما توسط سنا تایید نشد.

اخیراً، روگر رئیس مؤسسه آزادیخواه آمریکایی برای تحقیقات اقتصادی بود که به شدت با تعرفه‌های جهانی دونالد ترامپ مخالفت کرده است.

ویلیام روگر و انتقاد از سلطنت طلبان و مخالف حمله نظامی به ایران

روگر که از افسران ذخیره نیروی دریایی، کهنه‌سرباز جنگ افغانستان و استاد دانشگاه است، در سپتامبر ۲۰۲۰ توسط ترامپ برای سمت سفیر آمریکا در افغانستان معرفی شد، اما سنا به دلیل پایان دوره کاری، فرصت تأیید نهایی را پیدا نکرد. روگر که در شبکه X فعال است، اغلب از رویکرد انزواطلبانه در قبال درگیری‌های جهانی حمایت کرده است.

در سال ۲۰۲۱، او در یادداشتی در نیویورک‌تایمز از بایدن خواست تا «طبق وعده» نیرو‌های آمریکایی را از افغانستان خارج کند. تابستان امسال نیز او از طرفداران تغییر رژیم در ایران انتقاد کرد و در شبکه ایکس نوشت: «این افراد هیچ درسی از ۲۵ سال گذشته نگرفته‌اند.»

روگر همچنین از مخالفان صریح دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

روگر همچنین از منتقدان طولانی مدت کمپین «فشار حداکثری» ترامپ علیه ایران بوده و در اینباره گفته است این کمپین «نوید درگیری بیشتر» بین ایالات متحده و جمهوری اسلامی را می‌دهد. او این کمپین را ناشی از «توصیه‌های نادرست مشاوران رئیس‌جمهور» توصیف کرده بود.

ویلیام روگر و انتقاد از خروج آمریکا از برجام

روگر نسبت به تصمیم ترامپ برای خروج از توافق هسته‌ای با ایران در سال ۲۰۱۸ ابراز تردید کرد و گفت که این توافق «تاثیری» در مهار مؤثر ایران داشته است.

او در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۲۰ گفت: «این توافق، توافق کاملی نبود، اما توانایی ایران برای تبدیل شدن به یک قدرت هسته‌ای را کاهش داد. پس از آن که از آن خارج شدیم، مشکل این است که ما را در این حرکت به سمت درگیری بزرگتر قرار داد، نه تلاش برای حل آهسته برخی از این چالش‌ها در رابطه‌ای که تا دهه ۱۹۵۰ با ایران داشتیم.»

روگر پیش و پس از این موضع گیری‌ها بار‌ها تاکید کرده بود که آمریکا باید «جای پای خود را در خاورمیانه کاهش دهد».

ویلیام روگر و انتقاد از ترور سردار سلیمانی

روگر در پستی که در ژانویه ۲۰۲۰ منتشر شد، اندکی پس از تایید ترور سردار سلیمانی توسط ترامپ، هشدار داد: «لازم به یادآوری است که حتی اگر هر دو طرف ترمز کنند، کمپین «فشار حداکثری» همچنان به ایجاد مشکلات بین ایالات متحده و ایران ادامه خواهد داد. او در آن زمان تاکید کرد که ترامپ باید به سمت «دیپلماسی جدی تر» با ایران حرکت کند.

روگر همچنین با خود ترور مخالفت کرد و در بیانیه‌ای که در زمان ریاست موسسه چارلز کخ منتشر کرد، این حمله را «تشدید خطرناک خصومت‌ها در خاورمیانه» خواند و گفت: ««رئیس جمهور ترامپ باید به اشتباهات پیشینیان خود توجه کند و از گرفتار شدن در جنگ غیرضروری دیگر در خاورمیانه اجتناب کند. مارپیچ تشدید کننده‌ای که اکنون با ایران در آن قرار داریم، خطر چنین درگیری بی احتیاطی و پرهزینه را به همراه دارد».

او استدلال کرد که ایالات متحده «به جای آن باید راه‌هایی برای رهایی از درگیری‌های خطرناک در خاورمیانه بیابد تا بر اولویت‌های مرتبط‌تر با امنیت و رفاه ملی تمرکز کند».

خبر های مرتبط
خبر های مرتبط
برچسب ها: دونالد ترامپ ، ایران
نظرات شما